در این مقاله قصد داریم تفاوت بین حکاکی لیزری و برش لیزری را با هم بررسی کنیم و نگاهی کوتاه به کاربرد هر کدام از آنها در صنعت داشته باشیم. امروزه دستگاه های لیزر برش و حکاکی به کمک صنعت آمده و پیشبرد هرچه بهتر کار ها را به خود وابسته ساخته اند. به گونه ای که با وارد شدن دستگاه های لیزر رفاه و آسایش بیشتری شامل حال صنعتگران شده است. بسیاری از مشاغل با ورود دستگاه های لیزر پیشرفته تر شده و بسیاری از کسب و کار های جدید به دنیا کار و صنعت معرفی شده اند.
دستگاه های لیزری نیاز به نیروی کار انسانی با تعداد بالا ندارند. خطر آسیب توسط دستگاه برای اپراتور بسیار کم می باشد و تقریبا بیشتر کارهای برش و حکاکی به صورت اتوماتیک انجام می شود. دستگاه های لیزری قادرند برش و حکاکی بر روی بسیاری از اجسام با هر متریال را انجام دهند.
تفاوت بین حکاکی لیزری و برش لیزری
همانگونه که در بالا اشاره کردیم در اینجا قصد داریم تفاوت بین حکاکی لیزری و برش لیزری را مورد بررسی قرار دهیم تا بدانیم که آیا حکاکی و برش هر کدام با دستگاه های مجزا انجام می شوند یا خیر؟ باید بگوییم تفاوتی میان دستگاه های برش و حکاکی وجود ندارد و هر دو عمل یعنی حکاکی و برش با یک دستگاه انجام می شوند. زمانی که از دستگاه لیزر تنها به منظور برش استفاده میشود دستگاه برش لیزر نامیده می شود و زمانی که در جهت کار حکاکی مورد استفاده قرار می گیرد دستگاه حکاکی لیزری خوانده می شود.
تفاوت بین حکاکی لیزری و برش لیزری در چیست؟ تفاوت این دو عمل در لنز دستگاه می باشد. دستگاه لیزر حکاکی دارای یک لنز با فاصله ی کانونی کوتاه می باشد و دستگاه لیزر برش دارای لنزی با فاصله کانونی بلند می باشد. زمانی که نام حکاکی به گوشمان میخورد ناخودآگاه عملی در ذهن ما نقش می بندد که بسیار ظریف بوده و دقت زیادی در خلق آن به کار رفته است.
حکاکی با لیزر نیز به همین گونه می باشد دستگاه حکاکی لیزری نیز همین گونه عمل کرده و حکاکی های زیبا، با ظرافت و دقت بالایی را بر روی اجسامی که قابلیت حکاکی دارند خلق می کند. اما عمل برش لیزر کاملا با حکاکی متفاوت بوده و برش هایی با عمق زیاد و بیشتر از حکاکی لیزر بر روی اجسام وارد میکند. قدرت و سرعت برش لیزر از حکاکی لیزری بالاتر بوده و انواع اجسام ضخیم را مورد برش قرار می دهد.
کاربرد های دستگاه حکاکی لیزر
دستگاه حکاکی لیزر عمل حکاکی بر روی فلز، شیشه، پلاستیک، چرم، چوب، کاغذ، مقوا، پارچه و فوم را دارد. دستگاه لیزر این توانایی را دارد که طراحی تصاویر، اشکال گوناگون، طرح های پیچیده ی هندسی و نقوش گرافیکی را بر روی اجسام نام برده شده انجام دهد. لیزر ها با ورود خود به دنیای صنعت توانسته اند تحولی نوین در کار های مربوط به برش و حکاکی را انجام داده و سرعت، دقت و صرفه جویی در هزینه ها را با خود به همراه بیاورند.
لیزر حکاکی به صورت افقی بر روی طرح مورد نظر حرکت کرده و جسم مورد نظر را نقطه به نقطه و خط به خط حکاکی می کند در صنعت لیزر به این روش حکاکی شبکه ای می گویند. در کسب و کارهای کوچک نیز از دستگاه های حکاکی لیزر استفاده می شود مانند مشاغل خانگی (حکاکی بر روی خودکار، فندک، زیور آلات و….) و مدارس فنی و حرفه ای.
کاربرد های دستگاه برش لیزری
دستگاه برش لیزر یا همان دستگاه CNC با استفاده از حرارت، برش بر روی انواع موادی که قابلیت برش را دارند انجام می دهد. روش کار با این دستگاه به این گونه است که اپراتور طرح مورد نظر را به کامپیوتر دستگاه وارد کرده و در این زمان است که عملیات برش به وسیله ی اشعه ی لیزر صورت خواهد پذیرفت. تمامی اجزای دستگاه های برش، کامپیوتری و لمسی طراحی شده است و همین امر باعث سرعت در عملیات برش شده و راندمان کار را افزایش داده است. اپراتور به راحتی چندین برنامه را در دستگاه قرار داده و با یک دستور تمامی آنها را اجرا می کند. انواع فلز و چوب با دستگاه برش لیزر یا همان دستگاه CNC قابل برش هستند.
دستگاه برش لیزری عملیات برش را بدون خطا انجام خواهد داد و هیچگونه پرتی و خمیدگی به هنگام برش به وجود نمی آورد. اشعه ی لیزر تنها قسمت مورد نظر را مورد برش قرار می دهد و مانند روش های سنتی حرارت را به تمام سطح کار وارد نمی کند و همین امر از آسیب های احتمالی به قطعه جلوگیری می کند. برش لیزر در صنایع زیادی استفاده و کاربرد دارد صنایع پزشکی، صنایع هوا فضا، صنایع ساختمانی، صنایع نظامی و بسیاری از صنایع دیگر. در برش چوب نیز دستگاه برش لیزری همین گونه عمل میکند این دستگاه یک اشعه ی قدرتمند دارد که با عمل تصعید چوب را برش می دهد. برش و حکاکی بر روی انواع چوب های طبیعی و چوب های روکش دار انجام می شود. در صنعت، لیزر گازی و لیزر جامد سرآمد تمام لیزر ها می باشند.
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!